Deco Cars

Frederic begon 15 jaar geleden met het verkopen van auto’s. Hij kocht één, deed wat reparaties en verbeteringen en verkocht die weer. Met 500 euro als aankoopprijs voor die eerste auto was zijn budget toen niet erg ruim. Maar hij zag er potentieel in en deed verder. Eén voor één. Kort daarna besliste hij om muziekinstallaties voor getunede auto’s toe te voegen aan zijn gamma. Hij woonde toen nog in Dranouter bij zijn ouders en verkocht zijn auto’s aan kennissen uit de streek.

Toen hij groeide, besloot hij zijn auto’s te stockeren op het industrieterrein in Poperinge. Hij had er ook een eigen plek om te sleutelen aan de auto’s. Om meer naambekendheid te genereren en zijn auto’s beter tentoon te stellen, startte hij 7 jaar geleden met het huren van de parking van LM Motors aan de Zuidlaan. Een jaar geleden kreeg hij de kans om het ganse pand te kopen en twijfelde geen moment. Ondertussen begint alles terug op zijn plooi te vallen. “Het waren een paar hectische maanden. We waren nog volop in de verhuis van alle auto’s en onze persoonlijke inboedel (er is een appartement in het pand), maar ondertussen kregen we ook enkele piekmaanden in de verkoop. Dat is heel fijn natuurlijk, maar het zorgt ook voor een beetje chaos. Het is nu eindelijk bijna allemaal rond. De showroom kan nog wat kleine afwerkingen gebruiken, maar dat kunnen we doen terwijl we hier aan de slag zijn,” vertelt Frederic.

Auto’s zaten altijd al in zijn vingers. Hij startte het begin van zijn carrière bij het ondertussen gesloten P&V Parts in de Europalaan, die niets dan auto-onderdelen en -toebehoren verkocht. Later reduceerde hij dat naar parttime, en verkocht auto’s ernaast.

“Ik leerde Gouwy & Partners kennen via een vriend. Ik vertelde hem terloops dat ik ruim €500 premie betaalde voor mijn motor en hij sprak vol lof over het kantoor, dat ze veel gunstigere premies hadden en goede service erbovenop.” Na prijsofferte te vragen bleek dat Gouwy & Partners dezelfde verzekering voor bijna de helft goedkoper kon aanbieden. “Ik had geen verdere overtuiging nodig”, lacht Frederic. Sindsdien is hij klant. Maar hij bracht ook nieuwe klanten aan voor Record Bank. “Mensen die een autolening zochten konden altijd snel bij hen terecht.” Toen hij het pand langs de Zuidlaan kocht, liet hij het ook verzekeren bij Gouwy & Partners. Ondertussen is Thomas zijn vast contact binnen het kantoor.

Frederic opereert vanuit de Zuidlaan, zijn medewerker Marc werkt verder op het industrieterrein. “Hij doet er alle mechaniek en service, omdat daar meer plaats is.” Ondertussen blijft hij verder zoeken naar goede occasies om te verkopen. Deco-cars specialiseert zich in verschillende merken zoals BMW, Mercedes, Volkswagen, Audi,… waarvan hij jonge tweedehandswagens uit stock verkoopt. Hij biedt zijn klanten een levertermijn van binnen de twee dagen en biedt garantie op de auto’s.